Vážený zákazník, naša spoločnosť predáva pneumatiky len súkromným osobám teda koncovým zákazníkom, ktorý nie sú platcami DPH. Tovar firmám a živnostníkom nepredávame. V prípade akýkoľvek otázok nás prosím kontaktujte e-mailom. Info o DOT nepodávame, vek predávanej pneumatiky je maximálne 24 mesiacov. Telefón neslúži na podávanie info o dostupnosti pneu, prosím využívajte ho na riešenie reklamácií, problémov pri doručení a podobne. Na Vaše otázky Vám radi odpovieme na gumiok.sk@gmail.com. Ďakujeme team GUMIOK

Označenie zimných pneumatík (M+S a 3PMSF) - krátke zhrnutie

M+S a 3PMSF? Čo potrebujete vedieť o značení zimných pneumatík.

S blížiacou sa zimou končí obdobie letných pneumatík a zvyšuje sa aj počet výmen letných pneumatík na zimné. Pokiaľ je váš zimný set opotrebovaný, je na čase investovať do nového. Čo ale potrebujete vedieť o značení zimných pneumatík? Na čo si dať pozor, keď si chceme zaobstarať nové pneumatiky na zimnú sezónu? A koľko stupňov potrebujú zimné pneumatiky?

Kedy potrebujete zimné pneumatiky?

Nie je to náhoda, že potrebujeme vymeniť pneumatiky. Pretože pneumatiky musia v zime av lete spĺňať úplne iné poveternostné podmienky. V lete je viac mokrých, suchých a horúcich asfaltových povrchov av zime sa musíte osvedčiť na zľadovatených, klzkých a roztopených cestách. Výmenu letných pneumatík sa neoplatí odkladať.

Všeobecne platí, že keď priemerná teplota klesne pod 7°C, je čas vymeniť letné pneumatiky. To je teplota, kedy štruktúra pneumatík tvrdne a pneumatiky sú menej schopné poskytovať trakciu. Nie je však nutné sledovať ortuť každý deň. Ak prídu ranné mínusy, prízemné mrazíky, hmly a zamrznuté hmly, potom je ten čas tu, neotáľajte. U nás toto počasie väčšinou dorazí okolo októbra-november.

Čo znamená označenie zimných pneumatík?

Na pneumatikách sú rôzne označenia, ktoré si môžeme sami interpretovať pomocou nasledujúceho krátkeho popisu. Najbežnejšie sú „3PMSF“ a „M+S“.

Označenie zimných pneumatík 3PMSF (alpské).

Toto označenie je jednou z najúčinnejších zimných pneumatík. 3PMSF znamená 3 vrcholy horskej snehovej vločky. Najčastejšie je spájaný so symbolom, snehovou vločkou umiestnenou v hore s tromi vrcholmi. Tieto pneumatiky poskytujú spoľahlivý výkon aj v tom najdrsnejšom zimnom počasí.

Značenie zimných pneumatík M+S

Označenie M+S obsahuje slová Mud and Snow, čo v angličtine znamená „blato a sneh“. Tieto pneumatiky fungujú lepšie na topiacom, zasneženom a klzkom povrchu než ich letné náprotivky. Nezamieňajte s alpským značením, ktoré je špeciálne vyvinuté pre zimné vplyvy prostredia.

Označenie M+S nie je špecificky zimná pneumatika, ale je odolná voči snehu a blate. Nájdeme ho na boku kolies väčšiny terénnych vozidiel a SUV, pretože sú často vybavené štvorsezónnou gumou. Najistejšie však je označiť zimné pneumatiky ako „snehová vločka na hore“ na kolesách nášho vozidla aj v zime.

Ktoré si mám vybrať, ak chcem „naozajstné“ zimné pneumatiky?

Aby sme to zhrnuli, použijeme prirovnanie ku klasickej hodine biológie: všetky zimné pneumatiky sú M+S, ale nie všetky pneumatiky s označením M+S sú zimné pneumatiky. Označenie 3PMSF je správnou voľbou, ak chcete mať istotu. Pred prejazdom hraníc sa presvedčme, aké pneumatiky v danom období potrebujeme a či naše súčasné pneumatiky vyhovujú tamojším pravidlám.

Na našom eshope nájdete tie najlepšie zimné pneumatiky a tiež štvorsezónne pneumatiky s označením M+S. Pneumatiky sú garantované číslom DOT a budú zaslané poštou do dvadsiatich štyroch hodín.